22 May 2013

Hariz Zamri buat VCD!

Ahad, 19 Mei 2013.

Hari ini Hariz Bin Zamri telah memindahkan 5 video klip penyanyi nasheed kegemaran dari telefon bimbit Ustaz Jahidi yang mengajar hari ini, ke Samsung Note milik dia. Habis kelas dia kata "Ayah nanti burn kat rumah". Seperti biasa cuba meneka apa yang dia nak buat sebenarnya. Setelah berbual dengan Ustaz barulah tahu tentang video klip tu.

Sekitar jam 6 petang setelah mandi, dia mula dengan komputernya dan aku ternampak yang dia sedang menyunting video. Dia telah menyiapkan satu video introduction, seperti mana introduction video yang kita selalu tonton di awal cerita yang paparkan amaran & logo penerbit.

Satu lagi video yang mengandungi lima video klip penyayi nasheed dah siap dengan tajuk lagu disetiap awalan video klip. Lepas tu dah siap save dalam format mp4 ready untuk di burn ke CD... malangnya aplikasi CD burner dalam komputer dia cuma trial version, so tak dapat burn. Dia salin ke thumb drive dan bawa ke laptop aku untuk burn ke CD. Pandai rupanya mencari alternative.

Ini la hasil nya....



video